Vandaag presenteert minister van Klimaat en Energie, Rob Jetten, zijn pakket aan maatregelen om ons landje wat groener te maken. Alles bij elkaar is er een investering van 28 miljard euro nodig. Er is een belangrijke rol weggelegd te zijn voor waterstof en de productie daarvan. Daarvan gaat het grootste gedeelte (een leuke 7,5 miljard euro) naar de productie van groene waterstof in Nederland.

Hiermee moet onder meer de zware industrie verduurzaamt worden. Daarnaast moet waterstof dienen als energie opslag. Hiervan kan getapt worden wanneer windmolens en zonnepanelen even niets opwekken. Daarom pompt de overheid 1 miljard euro in het ombouwen van elektriciteitscentrales. Deze fabrieken moeten na de verbouwing op waterstof kunnen draaien. Dat schrijft NU.nl.

Groene waterstof maken we zelf in Nederland

Eerder werd bekend dat de grootste waterstoffabriek ter wereld in Groningen komt te liggen. Een deel van die waterstof moet ook gebruikt worden in het verkeer. In 2030 moeten er zo’n 300.000 waterstofauto’s in Nederland rondrijden. De fabriek in Groningen moet in 2031 klaar zijn om duurzame waterstof te produceren. Intussen moeten er vijftig waterstoftankstations in Nederland zijn in 2025. Nu zijn dat er vijftien.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie