Er zijn weinig dingen vervelender op deze (volgens aluminium hoedjes dragende) platte aarde dan linksplakkers. Oké, één ding dan: linksklevers die ook nog eens met een slakkengang rijden. Sevn Alias zingt niet voor niks: ‘linkerbaan, gass’. Wat eigenlijk ‘linkerrijstrook, gas’ moet zijn. Maar dat even terzijde. In de Amerikaanse staat Nevada wordt deze irritatie nu bestreden. Hier is het namelijk vanaf heden bij de wet verboden om te langzaam te rijden in de meest linkse baan. Daar de ‘fast lane‘ genoemd.

Hoe gaan de Amerikanen de linksplakkers bestrijden?

Als je in Nevada langzamer dan de maximumsnelheid rijdt in de strook die bedoeld is om in te halen, zul je voortaan een boete krijgen. De eerste keer dat je deze zonde begaat, kost het je slechts 50 dollar (42 euro), de tweede keer 100 dollar en als je extreem links bent, betaal je de derde keer 250 dollar.

Moet deze maatregel doorgevoerd worden in Nederland?

Zonder twijfel. Onnodig links blijven plakken, kan elke onervaren bestuurder een keertje overkomen. Een boete ter waarde van een tank benzine, is zeer acceptabel. De derde keer mag net zo veel kosten als niet-handsfree bellen. En de vierde keer? Tja, dan heb je het echt niet begrepen. Dan moet je veroordeeld worden tot drie weken Fiat Multipla-rijden. De vijfde keer? Komaan, dan doe je het er gewoon voor: twee maanden Multipla-rijden met het eerste album van Justin Bieber op vol volume. En een verbod op Sevn Alias. Wie tagt de minister even op Facebook? Delen mag ook, zo draag jij je steentje bij.

Reacties

 • Tony heeft op 16 augustus 2017 geschreven:

  Misschien helpt het ook om rechts in halen toe te staan. Een beetje zoals ‘keep your lane’ in Amerka?

  Reageer
 • UltimateLF heeft op 13 augustus 2017 geschreven:

  Kijk daar houd ik nou van, niks geen besluitloze bureacratische zevercultuur in Amerika. En zeker niet in dit gedeelte, waar ze je wel een pleziertje gunnen (ik noem Las Vegas). Gewoon snel inhalen, niet omdat het moet, maar omdat het kan. Heerlijk.

  De VS zijn altijd al een autoparadijs geweest. En ze het bewijzen het nu weer. Ik moet er gewoon gaan wonen joh.

  Reageer
 • Clark Sun heeft op 13 augustus 2017 geschreven:

  Altijd al respect voor Nevada gehad. Gokken kan gewoon, prostitutie kan gewoon zonder gezeur, lage belastingen, ze houden van auto’s, prachtige natuur, State Parks, waanzinnig mooie musea (ook met auto’s).
  Een nirwana (zouden we het zo maar moeten noemen voortaan) voor de rechtse, vrijzinnige liberale weldenkende mens/autofanaat.

  METEEN INVOEREN HIER IN NL! Maar ja, in dit land wordt alles gedaan om snelheid en doorstroming tegen te werken, zeker in het autoverkeer, want de auto hier is een zondebok, een zogenaamde veroorzaker van alle klimaatellende (wat dikke lulkoek is) in de wereld, een vergifitger van longen en wat er niet al voor smerige communisstische stigma’s op worden geplakt, waardoor we idiote hybride hypercars hebben met soms zelfs maar 3 cilinders.
  Afijn, ik dwaal af.
  Dus ik verwacht het niet snel hier in ons land. Gewoon blijven dromen of naar deze superstaat verhuizen….. eerst het geld nog maar.
  Shelby GT500 kopen, rijden door het hete weer, gokje wagen, plezierdames masseren en weer verder rijden. Wel jammer dat het niet aan zee ligt. Maar ja, je kan niet alles hebben.
  In elk geval wel een linkerstrook voor als je hard wil gaan.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)