Het is voor de meeste mensen een eenmalige gebeurtenis: vrijwillig in een dubbeldekkerbus klimmen. Dat nóg een keer doen leerde je wel af toen je de domme keuze maakte om met een busreis op vakantie te gaan. Ergens in die twintig uur durende ellende, vlak voor je zenuwinzinking, is het wel in je opgekomen: hoe tof zou het zijn om een bus helemaal voor jezelf te hebben als camper? Dat is voor velen direct ook de enige manier om vrijwillig nog een keer zo’n helse tocht te maken.

Lees ook Legertruck als camper is de ultieme vorm van recyclen

YouTuber ‘Onrust!’ had dezelfde droom. In 2011 kocht de dappere Nederlander daarom een Neoplan Skyliner uit 1992. De dubbeldekker is 12 meter lang, 4 meter hoog en 2,5 meter breed. Een V6 met 255 pk stuwt het enorme gevaarte van 16.000 kilo voort. Alle negentig stoelen (en de bijbehorende 20 jaar aan flatulentie) verdwenen in de prullenbak.

De onrustige bouwer plande het project op de computer en in vijf jaar bouwde hij de bus om tot villa op wielen. Helemaal achterin de bus vind je een prachtige slaapkamer en in de badkamer kun je (als je niet te lang bent) zelfs in bad gaan. De houten eettafel waarop het gezin vijftien jaar lang dineerde, is nu een tussenwand. Check het hele project hieronder.

Bekijk de villa op wielen

Reacties

  • Wouter heeft op 17 april 2020 geschreven:

    Sick a sbe3 !

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear