‘As a finishing touch, God created the Dutch’, lazen we ooit van een geinig festival-shirt op een buitenlands festival. En het lijkt er wel op dat de schepper al het geluk dat hij nog over had aan de Nederlanders gaf. Hoe zou je anders verklaren dat de frikandel speciaal uitgerekend hier is uitgevonden? Of de avond van deze festivalganger nog een beetje lucky is afgelopen met zijn hilarische kledij, dat weten we niet. Maar deze video (onderaan de pagina) is toch wel het zoveelste bewijs van de portie extra geluk van Nederlanders.

EMS Nordschleife TV is druk in de weer met zijn oude materiaal om vermakelijke compilaties te maken. Als kijkvoer tijdens de lunch keken we deze video en één ding viel ons op: de Nederlanders in deze video hebben meer geluk dan de mensen zonder gele kentekenplaten. Zo zien we bij 2:15 een grijze Citroën Saxo die gewelddadig over de kerbstones stuitert bij de bocht Wehrseifen, de langzaamste bocht op de Nürburgring. Hij mist de vangrails op een haar na.

Meteen daarna verrast het hoogteverschil een Mazda MX-5 van een andere Nederlander. Hij weet een glimmend stuk vangrail te ontwijken, dat waarschijnlijk niet lang daarvoor werd vervangen vanwege iemand met minder geluk. Na wat crashes dient een andere Nederlander (4:27) zich aan in een Mercedes 190E – ook bij hem gaat het goed. Of eigenlijk is goed niet het juiste woord, maar fout gaat het ook niet.

Net iets minder geluk heeft de Nederlander op 09:00 in een Fiat Bravo, die net na Fuchsröhre een inschattingsfoutje maakt (te laat insturen en dan gas los, vermoeden we) en rondtolt zonder iets te raken. Het pechverhaal van een andere Nederlander kennen we inmiddels ook.

Nederlanders met geluk op de Nürburgring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear