Ja, ook wij weten dat er weinig LT is aan de meest hardcore versie van de McLaren 570S. En toch is de McLaren 600LT een gaaf ding. Al is het maar omdat zijn uitlaten nogal bijzonder zijn gepositioneerd en vuur spuwen als een dolle draak uit Game of Thrones. Nederland is drie exemplaren rijk, dus we zochten uit wat de trotse eigenaren betaalden voor hun langstaartspeeltje.

We moeten eerlijk zijn, we hebben creatief gerekend om tot die drie exemplaren te komen. In Nederland staat er slechts één McLaren 600LT Coupé op kenteken en er bestaan twee Nederlandse McLaren 600LT’s zonder dak. En omdat twee plus één nog steeds drie is (pure wiskunde) ramen wij het aantal McLaren 600LT’s met gele platen op drie.

Zowel de Coupé als de Spider schenken je 600 pk en 620 Nm. 0-100 km/u doen beide snoepjes in 2,9 seconden. Pas als je doortrekt naar de 200 km/u legt de Spider het af tegen de dichte versie. De Coupé klaart de klus in 8,2 seconden, de Spider doet hetzelfde in 8,4 seconden. Een Coupé kost je minimaal 299.000 euro, voor een Spider breng je ten minste 307.000 euro mee naar de dealer.

Wat is de duurste Nederlandse McLaren 600LT?

Met bovenstaande cijfers nog vers in je achterhoofd, zal het je niet verbazen dat de duurste 600LT van Nederland een Spider is. Hij kostte 372.410 euro en draagt een grijs kleurtje dat waarschijnlijk ‘Saros’ is gedoopt. Daarnaast rolt hij op ultra lichtgewicht vijfspaaks velgen die worden geaccentueerd door rode remklauwen. Dat rood komt ook weer mooi terug in het interieur, de gordels matchen de remklauwen. Verder heeft de koper zich uitgeleefd qua koolstofvezel. Of spotten we daar geen ‘MSO Carbon Fibre Upgrade 3’?

Wat is de goedkoopste Nederlandse McLaren 600LT

Je zou misschien verwachten dat de goedkoopste Nederlandse 600LT een Coupé is. Niets is minder waar. Ook de auto waarvoor het minst werd betaald, is een Spider. Voor deze auto werd 354.240 euro betaald. De eigenaar van de auto zou je kunnen kennen. Hij is kunstenaar en heeft nog meer fijne speeltjes, waaronder een gewrapte Ferrari 488 Pista. Zijn 600LT is zeer duister en heeft dankzij gele accenten een zekere Batman-swagger. Staat ‘m goed.

De Coupé is de middenmoter

Met een prijskaartje van 362.134 euro zweeft ‘s lands enige dichte 600LT er mooi tussenin. In tegenstelling tot de Spiders, speelt de Coupé het low key. Hij is – voor zover we weten – nog geen enkele keer gespot. Aan de hand van het kenteken kunnen we zien dat hij paars is. Dat zou betekenen dat de auto de heerlijke MSO-kleur Lantana Purple draagt. Toch knap, met zo’n kleur onder de radar blijven. En dat terwijl dit ook nog eens de allereerste Nederlandse McLaren 600LT was.

Foto’s: Jeffrey de Ruiter

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)