En hier is ie dan: de langverwachte Nice MyCar. Nee, zo ‘nice’ vinden we het nieuwe elektrisch aangedreven autootje van de gelijknamige autobouwer niet. De fabrikant denkt echter wel kopers te vinden en brengt de MyCar dit najaar in Groot-Brittannië op de markt.
 
Volgens de makers zou het binnenste royaal genoeg zijn om twee volwassen personen een plek te bieden. De brommobiel die in Hong Kong in elkaar wordt gezet, is getekend door, geloof het of niet, Giugiaro. Nemen we een kijkje onder de carrosserie dan zien we remschijven voor en een onafhankelijke wielophanging, zowel voor als achter.
 
Met een vol accupakket kun je 65 kilometer rijden en de topsnelheid bedraagt eveneens 65 km/u. In theorie moet je de accu’s na een uur al weer aan het infuus hangen. Daarvoor dien je vervolgens zes tot acht uur uit te trekken. Al met al is het dus zaak om de route vooraf goed te plannen.

Tot de standaarduitrusting van de Nice behoren onder meer elektrisch bedienbare ramen en spiegels, en radio met cd-speler en 14 inch lichmetalen wielen. De optielijst vermeldt grotere wielen, een dakraam en leren bekleding. In dat laatste geval kun je de stoelen zowel verwarmen als ventileren. En de prijs van dit alles: ruim 11.000 euro.

Reacties

Meer van TopGear