Het leek zo’n rustige week te worden, maar dat viel tegen: dit is het niet te missen autonieuws van vorige week (27). Op maandag was daar ineens Chris Evans, die zich besloot terug te trekken als presentator van TopGear. En toen kwam Aston Martin met de nieuwe AM-RB 001, een hypercar zoals je nog nooit een hypercar zag. Dat kon Ferrari blijkbaar niet zo goed hebben en dus besloten de Italianen de Ferrari LaFerrari Spider ook maar te onthullen. Hier het hele overzicht van het niet te missen autonieuws van vorige week:

Chris Evans trekt zich terug als TG-presentator

Nadat de zesde en afsluitende aflevering van TopGear-seizoen 23 werd uitgezonden, brengt Chris Evans vandaag verrassend nieuws naar buiten. Hij zal het volgende seizoen niet terugkeren als presentator van TopGear. ‘Ik heb nooit met een meer toegewijd team gewerkt, maar nu kan ik het best een stap terug doen’

Aston Martin AM-RB 001: dit is hem!

Eindelijk is er beeld van de hypercar van Aston Martin en Red Bull: de AM-RB 001. De AM-RB 001 wordt helemaal from scratch gebouwd en deelt geen motor of aandrijflijn met andere auto’s. Achter de inzittenden zit een ultra-compacte V12 zonder turbo’s of andere beademingsapparatuur.

Ferrari LaFerrari Spider: de eerste officiële foto’s

We wisten dat hij eraan zat te komen: dit zijn de eerste foto’s van de LaFerrari Spider. Het dak is gemaakt van stof of koolstofvezel, daarin mag de klant zelf kiezen. Dat betekent waarschijnlijk ook dat diezelfde klant, die een paar miljoen voor zijn Spider betaald heeft, als een of andere malloot het dakje met de hand mag verwijderen.

Renault Clio RS: nog net iets leuker

De vernieuwde Renault Clio RS krijgt standaard 200 pk mee en een Sport-onderstel. Maar de versie die je wilt, is de Clio RS Trophy, met 220 pk en een optionele Akrapovič-pijp.

Wie koopt Bombshell Betty?

Het is een kruising tussen iets uit Mad Max en hoe mensen 60 jaar geleden dachten dat auto’s er vandaag uit zouden zien. Ze heet Bombshell Betty en jij kunt haar kopen. Hebben? Voor 176.000 euro is Betty van jou. Daar heb je ook een gloednieuwe Aston Martin V8 Vantage voor, het model is wel inmiddels bijna net zo oud.

Iemand heeft een Ferrari ‘gestanced’

Vaak zijn het jongeren met een Japanse of Duitse auto die hun auto stancen. En dat kan er nog best gelikt uitzien, als je niet overdrijft. Een beetje camber, wielen lekker flush in de kasten en genoeg functionaliteit om hard te kunnen rijden. Toch zijn er altijd mensen die moeten overdrijven en een klassieke Ferrari slachtofferen. Het resultaat is een auto die vol lijkt te zitten met de kandidaten van Obese voordat ze aan de show begonnen.

Nieuwe Rolls-Royce Phantom komt in 2018

Rolls-Royce heeft aangekondigd dat de achtste generatie Phantom in 2018 – in stilte – arriveert. Dit is de eerste blik die Rolls-Royce vrijgeeft. Een soort van.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear