Oké, we geven het toe: deze ligt volledig bij ons. Ford publiceerde nota bene close-ups van het nieuwe logo bij het persbericht van de nieuwe Explorer. En zelfs al eerder bij de nieuwe e-Transit vorig jaar. In onze verdediging: de veranderingen zijn subtiel. De Amerikanen zijn gelukkig wel wakker, want die zagen al vrij snel dat de vernieuwde Ford F-150 ook het nieuwe logo draagt.

Het nieuwe embleem van Ford is nog altijd een blauw ovaal met de vier letters van het merk erin. Het oude logo is blauw met chroom en heeft een extra blauw lijntje om het logo heen. Bij het nieuwe logo is dit extra randje verdwenen en is het chroom vervangen door wit. Door het verdwijnen van het extra lijntje is er meer ruimte voor het woordmerk, dus het woord ‘Ford’ is iets groter dan voorheen.

Dit is het oude (glimmende) logo met de extra lijn | Foto: © Ford

Het Amerikaanse Car and Driver viel op dat Ford een nieuw logo had en ging verhaal halen bij Ford. Daar werd bevestigt dat het logo inderdaad nieuw is. Ford Nederland bevestigt aan TopGear Nederland dat ze het nieuwe logo inderdaad al op de E-Transit hebben, maar dat ze er inderdaad nooit een persbericht aan hebben gewijd.

De nieuwe Ford Explorer zoals wij hem kennen, gaat niet naar de Verenigde Staten. Hetzelfde geldt voor de andere modellen die we noemen in de eerste alinea. De Ford F-150 is dus het eerste Amerikaanse model dat het nieuwe logo draagt, vandaar dat ze daar nu pas zien dat er een nieuw logo is. Wij moeten gewoon iets meer koffie drinken, zo blijkt.

Het nieuwe Ford-logo zie je niet op alle auto’s

Ford Bronco Raptor

Het nieuwe Ford-logo bleef ook wat langer verscholen omdat niet alle nieuwe modellen de badge aan de buitenkant dragen. De Raptor-modellen hebben bijvoorbeeld niet het blauwe ovaaltje op de neus, maar een logo dat geïntegreerd is in de grille. Een Ford Mustang (en ook de Mach-E) heeft dan weer een eigen logo op de snuit zitten.

Advertentie

Reacties

  • Rom heeft op 17 september 2023 geschreven:

    Maybe we just don’t care and got better stuff to do than looking at logos all day

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie