Is dit de batterij voor elektrische auto’s die voor eens en altijd je range anxiety – actieradiusangst – zal wegnemen? Een Zwitsers bedrijf genaamd Innolith AG claimt dat ze een nieuw soort accu hebben ontwikkeld die in theorie een actieradius biedt van 1.000 kilometer op één laadbeurt.

Het is, volgens Innolith, de eerste oplaadbare batterij die 1.000 Wh/kg (watt per uur, per kilo) levert. In een elektrische auto zou deze een actieradius van 1.000 kilometer moeten kunnen bieden.

Innolith vertelt dat de nieuwe batterij gebruikmaakt van ‘niet ontvlambare, anorganische elektrolyten’. Normale batterijen bevatten juist ontvlambare, organische elektrolyten. Ook beweert het bedrijf dat de batterij niet gemaakt is van ‘exotische en dure materialen’. Daardoor is deze ook goedkoper.

Nieuw soort accu: een potentiële revolutie?

Innolith creëerde deze accu door een ‘nieuwe methode in de chemie’ toe te passen. Zo kwamen ze tot een batterij die een dergelijke actieradius kan bieden. ‘Deze doorbraak komt mede door jarenlang toegewijd onderzoek te doen naar alle aspecten van anorganische elektrolyten en hun toepassing op oplaadbare batterijen’, vertelt de voorzitter van Innolith, Alan Greenshields. ‘Simpel gezegd: de basis voor een accu met een dergelijke grote energiecapaciteit is onze ervaring met het bouwen van batterijen met grote vermogens die uitzonderlijk robuust zijn en een lange levensduur hebben.’

Het bedrijf start met een proef in Duitsland, waarna ze licenties zullen uitgeven aan ‘grote batterij- en automerken’. Volgens Innolith zal het tot vijf jaar duren voordat technologie volledig ontwikkeld en klaar voor het grote publiek is. Tot 2024 zul je dus nog even een laadpaal moeten zoeken op weg naar je volgende afspraak.

Reacties

  • nikk heeft op 7 april 2019 geschreven:

    Natuurlijk komen er batterijen waarmee de range een 1000km gaat halen. Er is enorm veel ontwikkeling in de technologie.

    Reageer
  • Amen heeft op 5 april 2019 geschreven:

    Godzijdank

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear