Het komt helaas nog te vaak voor: kinderen of dieren die achter worden gelaten in een te hete auto. In de Verenigde Staten zijn hierdoor sinds 1998 meer dan 900 kinderen overleden. Nu heeft Volvo iets bedacht tegen het probleem: een interieurradarsysteem.

De radar van Volvo werkt als volgt: het systeem detecteert alles wat zich in het interieur bevindt en zich niet geheel stilhoudt. Het is zo gevoelig dat het zelfs de allerkleinste bewegingen kan opmerken, zoals een slapend kind dat ademhaalt. Het systeem is uitgerust met sensoren in het dak, bij de leeslampen en in de kofferbak en wordt iedere keer geactiveerd wanneer je je auto op slot doet. Als er dan beweging in de auto detecteert, blijven de deuren open en verschijnt er een melding op het centrale scherm. Ook kan de airco ingeschakeld blijven.

Wanneer komt het nieuwe Volvo-radarsysteem?

Op 9 november onthult Volvo zijn nieuwste elektrische SUV, de EX90, waarop het systeem zijn debuut maakt. Daarna zal het interieurradarsysteem standaard worden geleverd in landen waar de 60-GHz frequentieband is toegestaan voor gebruik voor autosystemen. We gaan er dus van uit dat deze functie ook op jouw toekomstige Volvo zal zitten.Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear