Dit is de slimme, geheel nieuwe achterklep van Ram. We geven toe: het is niet het spannendste nieuwtje van vandaag. Of deze week. Of deze maand. Maar gun je innerlijke nerd toch even een smulmoment met deze ingenieuze achterklep. Hier heeft iemand flink zijn best voor gedaan bij het submerk van FCA.

De werking van de nieuwe achterklep van Ram geeft een vreemd gevoel van voldoening. Je kunt hem namelijk in twee delen naar links en rechts openen, als bij een Mini Clubman. Je kunt ook slechts één kant openen, als je je hond even in of uit de laadbak wilt laten springen. Uiteraard kun je ‘m ook in z’n geheel neerklappen, zoals bij elke pick-up, zodat je met je Nordic walking-makker even kunt bijkomen van de stevige stappartij.

Hopelijk gaat dit systeem niet zo snel stuk als een klap-/kantelraam in een woning. De scheiding van de deuren zit overigens niet exact in het midden. De verdeling is 60/40. Handig als je één dikke en één dunne hond hebt.

Hebben? Ram vraagt omgerekend 880 euro voor de optie. In het tempo waarin de Amerikaanse trucks ons land binnenkomen, zal het vast niet lang duren voor je de nieuwe achterklep van Ram hier kunt spotten.

Advertentie

Reacties

  • Dre heeft op 8 februari 2019 geschreven:

    Die nieuwe achterklep van de ramp is erg lelijk sorry dat ik het zeg

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie