Welkom internetbevolking, bij de nieuwe Audi A6. Het is de achtste generatie van Audi’s sedan en dit keer is het meer dan ooit een kleinere Audi A8.

Praten met de nieuwe Audi A6

Je kunt fijn babbelen met de Audi A6. Een ‘intelligent gesprek’ zelfs, zegt Audi. Waarschijnlijk niet over de zin van het leven; het MMI-systeem geeft je informatie over het reisdoel of andere informatie uit de ‘cloud’. Een soort Siri, dus.

Bovendien leert het navigatiesysteem van de gereden routes en geeft het je slimme suggesties. Gegevens van andere Audi’s in de omgeving worden ook gedeeld. Auto’s lijken eindelijk een beetje bij te gaan benen met smartphones.

Over smartphones gesproken: je kunt je sleutel thuis laten en je Android-systeem gebruiken om de auto te starten. Je kunt via een app ook andere mensen toegang geven tot je Audi A6 met deze functie.

Interieur

Het dashboard is een van de strakste in zijn klasse, zonder twijfel. Uiteraard word je gebombardeerd door een lading schermen om alle functies te bedienen. Het systeem is door de bestuurder naar eigen smaak aan te passen. Maximaal zeven rijders kunnen tot 400 voorkeuren instellen om het systeem aan hun wensen aan te passen.

Motoren Audi A6

De Audi A6 komt bij de introductie met twee motoren. Om te beginnen een 3,0-liter V6-benzinemotor met 340 pk en 500 Nm die in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. De 3,0-liter dieselmotor met 286 pk en 620 Nm levert vergelijkbare prestaties. Beide zijn gelimiteerd tot 250 km/u.

Beide motoren hebben een klein elektrisch hulpje. Een startgenerator geeft de V6’jes een klein zetje bij het accelereren. Deze Mild Hybrid-techniek vermindert het brandstofverbruik met 0,7 liter. Aankomende zomer komt de nieuwe Audi A6 naar de dealers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)