Bewonderaars van de nieuwe BMW 5-serie die bovengemiddeld veel bagage met zich meedragen, zullen blij zijn: de nieuwe BMW 5-serie Touring is hier.

Toen we de 5-serie sedan vorig jaar probeerden, hadden we deze al behoorlijk hoog zitten. De Touring is speciaal bedoeld voor Europa en biedt bovenop de stijl en het rijplezier van de sedan nog eens maximaal 1.700 liter laadruimte. Ten opzichte van zijn voorganger is er meer bewegingsvrijheid voor je hoofd, schouders en benen. Ook word je getrakteerd op een nieuw gevormde achterbank met een langere zitting en meer ruimte in de breedte (er passen drie kinderzitjes naast elkaar), plus betere geluidsisolatie. Natuurlijk kun je de achterruit weer afzonderlijk van de achterklep openen. Om kleine hondjes in te laden, of zo.

Hoe zit het met de techniek?

Wanneer de nieuwe BMW 5-serie Touring in juni op de markt komt, zijn er vier motoren beschikbaar. De voorlopige instapbenzine, de 530i, krijgt een viercilinder turbo met 252 pk. De 540i xDrive doet het met een geblazen zes-in-lijn met 340 pk (0-100 km/u in 5,1 seconden). Dieselen kan met de 520d (190 pk, 4,3 l/100 km) en 530d (265 pk, al dan niet leverbaar met xDrive-vierwielaandrijving). Uiteraard is ook de Touring af te laden met een forse bak technologische kunstjes. Zoals een 10,25-inch iDrive-scherm met gebarenbediening, een sleutel waarmee je de auto op afstand kunt parkeren, stoelen met acht massageprogramma’s, en een functie die tot 210 km/u zelf probeert te rijden.

Wat gaat de nieuwe BMW 5-serie Touring kosten?

Daar kunnen we kort over zijn: dat is nog niet bekend. Maar de sedan begint in Nederland bij 57.076 euro, dus reken daar een meerprijs van een paar duizendjes bij en je bent er ongeveer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear