Als we een paar euro krijgen voor elke ‘geef hem dan aan mij’-reactie, dan kunnen we aan het einde van de week misschien zelf wel een nieuwe BMW kopen. Alle BMW’s (en Mini’s) op de bovenstaande foto’s worden deze week aan stukken geknipt en daarna weggegooid. En dan staat er nog een stel buiten het beeld; in totaal gaat het om maar liefst dertig exemplaren.

Zonde? Niet echt. Ze worden neergezet zodat brandweerlieden en veiligheidsmedewerkers kunnen oefenen met hydraulische gereedschappen van het merk Holmatro. Uit diverse landen komen deze week teams om de spullen te gebruiken. De auto’s worden dan op verschillende manieren neergezet en neergelegd voor een bijzondere uitdaging.

‘De auto’s zijn ter beschikking gesteld door BMW Duitsland. Het zijn auto’s waar weinig schade aan te zien is, maar het zijn testwagens. Deze mogen niet “op de markt komen” en zouden verschroten worden’, vertelt een woordvoerder aan TopGear. Zo te zien heeft BMW wel alvast de airbags laten ploffen voordat de auto’s afgeleverd werden bij het evenement.

De BMW’s zouden dus sowieso nooit aan het publiek verkocht of weggegeven worden. Ook niet als je een heel zielig verhaal hebt. Nu dienen ze tenminste nog één laatste doel. Hieronder kun je live meekijken bij het evenement.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)