Great Scott! De DeLorean komt terug! Niet uit de toekomst, maar gewoon uit Texas. Een bedrijf heeft alle rechten opgekocht en dankzij een nieuwe wet mag het Delorean Motor Company weer tijdmachines in spe gaan produceren. Je kunt nu op de website van DMC een formulier invullen waarmee je aangeeft een nieuwe DeLorean te willen kopen. Bij genoeg interesse wordt de auto uit 1981 in kleine oplage gemaakt. Tijdreizen is mogelijk. De DeLorean kan in 60 seconden precies één minuut vooruit in de tijd reizen.

Is de nieuwe DeLorean helemaal hetzelfde?

Op het eerste oog zal de nieuwe DeLorean niet van de oude reeks te onderscheiden zijn. De nieuwe auto’s moeten echter wel aan de huidige emissie-eisen voldoen en krijgt dus een nieuwe motor. Welke motor het bedrijf kiest, is nog niet bekend. Het zal een viercilinder of een zescilinder worden met ongeveer 300 pk. De oude gevleugelde auto had een Peugeot-Renault-Volvo V6-motor die elke 100 kilometer stuk ging. De wegligging wordt verbeterd door andere dempers, wielen en remmen. Gelukkig maar, je wilt namelijk wel iets harder kunnen rijden dan 88 mijl per uur.

Waarom komt de DeLorean nu pas terug?

Voor bijna vijf decennia maakte de National Highway Traffic Safety Administration in Amerika geen onderscheid tussen massaproductieauto’s en auto’s die in kleine oplage gemaakt worden. Sinds december vorig jaar is er een nieuwe wet aangenomen die stelt dat kleine bedrijven replica’s mogen maken van auto’s van 25 jaar of ouder. De eisen zijn een stuk minder streng. Zo kan het bedrijf zonder miljoenen ontwikkelingskosten de auto’s op kenteken zetten.

Vul hier je Pre-Order in!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)