Laat het maar aan een stad met een gespierde eend als mascotte over om op prominente plekken vogelkastjes te plaatsen. Langs een druk kruispunt in de plaats Woerden (door de lokale jeugd aangeduid als Woefoe) zijn de afgelopen weken twee nieuwe flitskasten geplaatst. Flitsmeister geeft al netjes een melding af en je ziet dat iedereen netjes afremt. Maar als je goed kijkt, is er iets met de kasten aan de hand.

De flitspalen zijn namelijk allebei nog leeg. Momenteel zijn het niets meer dan twee vogelhuisje op zo’n vier meter hoogte, inclusief bescherming tegen roofdieren van onderaf. De website Indebuurt.nl meldt dat het plaatsen van de palen vertraging opliep door personeelstekort. Sinds afgelopen woensdag staat de tweede paal pas, en die is ook nog leeg.

Eind september moeten de vogels opvliegen

De palen werden door de aannemer geplaatst in opdracht van de gemeente Woerden. De flitspalen zijn nog leeg, omdat het vullen niet bij de gemeente ligt. Het Openbaar Ministerie is nu verantwoordelijk voor het plaatsen van de daadwerkelijke camera’s en de verdere afstelling. Naar verwachting zijn de nieuwe flitspalen pas aan het einde van volgende maand echt actief.

Een van de hoofdredenen voor het plaatsen van de flitspalen is geluidsoverlast. Bij het drukke kruispunt zou nogal hard woerden gereden, tot ergernis van de omwonenden. In plaats van een kort constant geluid, mogen ze nu luisteren naar auto’s die eerst afremmen en dan weer optrekken. Wel zou het bandengeluid hierdoor minder hard zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear