Met je milieuvervuilende Polo de bruine natuurdrek, gele korrelige aardbodem of klompen ijskristallen verkennen, is wellicht niet ‘s werelds beste idee. Nee, als je het doet, doe het dan goed. Het liefst zonder uitstoot en met iets dat vier keer meer vermogen heeft dan je Polo. Iets zoals de Nikola NZT, een elektrische buggy met 590 pk.

Huh, 590 pk?

Ja, en 1.050 Nm. Laat het even bezinken. De Nikola NZT is een volledig elektrische buggy met een actieradius van ongeveer 240 kilometer. Meer dan genoeg voor je spannende gemotoriseerde wandeling. De uitstoot-vrije natuurverkenner knalt dankzij de vier onafhankelijke elektrische motoren binnen vier seconden naar de 100 km/u. Dat is sneller dan een Mercedes-AMG G 63.

Hij lijkt compact, maar de Nikola NZT biedt plaats aan vier personen en komt met een 13-inch infotainment scherm. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je je sleutels verliest of dat ze opgegeten worden door een hongerige beer. Je kunt gewoon inloggen met een vier cijferige pincode. Software updates krijg je à la Tesla-stijl, over de air.

Elektrisch en offroaden gaat toch niet samen?

Tuurlijk wel, tijden veranderen hé. De Nikola NZT is volledig waterdicht, dus over kortsluiting en andere schokkende dingen hoef je je geen zorgen te maken. De buggy kan 30 minuten lang in water van maximaal 1 meter diep vertoeven. Wat er daarna gebeurt, zegt de buggybouwer niet, maar het lijkt ons genoeg tijd.

Opladen van de 125-kWh batterij doet de Nikola NZT binnen twee uur via een snellader. Een laadpaal vind je niet zomaar in de bossen, dus daar is een oplossing voor: laadt hem via zonne-energie. De Nikola NZT heeft een vanafprijs van omgerekend 71.ooo euro (exclusief belastingen) en gaat vanaf 2021 in productie. Leg wat extra erbij en je krijgt de hardtop-versie, voor wanneer het regent.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear