Nissan zit de laatste jaren zo diep in het game-wereldje dat hun nieuwste conceptcar virtueel onthuld wordt. De Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo is eerst en vooral een cool scheurapparaat voor gamers, maar zou wel eens kunnen hinten naar de volgende GT-R. Hopen we.

Net als andere conceptcars met de toevoeging 'Vision GT' – zie voorbeelden van VW en Mercedes – is ook dit weer een behoorlijk uitzinnig staaltje design, met dank aan de enthousiastelingen van Nissan Design Europe in Londen. Met z'n enorme luchtinlaten en diep ingedeukte deuren is het predicaat 'realistisch' niet het eerste waar je aan denkt, maar toch zag Nissan zo veel potentie in het design dat ze er een stel ingenieurs uit hun Japanse Technical Centre op loslieten. Het merk zegt dat het resultaat een vooruitblik is 'op een superauto die Nissan zou kunnen ontwikkelen'. Daar voegen ze aan toe: 'Nissan legt zich uiteraard toe op driedimensionale [niet-virtuele, red.] auto's en de fabrikant gelooft dat de wereld klaar is voor de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo. Wordt vervolgd…'

Dat klinkt goed. Tot de Japanners deze uitspraken kracht bijzetten, kun je als PlayStation-gamer in ieder geval alvast genieten van de Concept 2020 Vision GT: vanaf juli is de auto beschikbaar om te downloaden in Gran Turismo 6.

Reacties

Meer van TopGear