De Nissan GT-R is vernieuwd, want hij heeft led’jes. Oh, en 50 extra pk’s. Wat dat voor de sprint van 0 naar 100 km/u doet, is inmiddels bekend. Al een tijdje. Jaja, deze informatie al een paar weken oud; excuuuuse us, we hadden ze even gemist. Maar we waren er zo van onder de indruk – wijd opengesperde ogen, knikkende knieën, lichtelijk vochtig onderbroekje – dat we ze toch alsnog met je moesten delen.

De vorige GT-R, met een toch al niet geringe 480 pk, deed het bekende kunstje in slechts 3,5 seconden. De versie voor modeljaar 2011 werd door een stel hard lachende Japanners in witte jassen enkele keren gelanceerd op het rechte stuk van het Sendai Hiland-circuit. Het resultaat: een gemiddelde 0-tot-100-tijd van 3,046 seconden! Let wel: dit was op een koude dag, op koud asfalt (13 graden). In warmere omstandigheden zou de GT-R zomaar in de 2-komma-nogwat kunnen belanden.

Hoe ongelooflijk snel dit wel niet is, kun je afzien aan de concurrentie. Porsche 911 Turbo S: 0,3 seconden langzamer. Bugatti Veyron: slechts 0,5 seconden sneller. En we hebben het hier nog steeds over een Nissan, die voor slechts een ruim tonnetje van eigenaar wisselt. Porsche, u is weer aan zet.

Reacties

Meer van TopGear