Ook Nissan moet met de tijd meegaan, en 480 pk is wel heel erg 2008. Daarom komen ze nu met de gefacelifte GT-R: 530 pk en led’jes. Ook het koppel gaat omhoog – naar een gezonde 612 Nm – en de remmen zijn verbeterd. Toch is de nieuwe GT-R, mede dankzij een lagere cW-waarde, zuiniger en schoner geworden.

Een leuk detail is het feit dat Nissan voortaan twee nieuwe uitvoeringen van de auto gaat aanbieden. Zo zijn er de Club Track – spijkerhard en nog sneller – en de Egoist, die je naar eigen smaak kunt aankleden met leer, alcantara en andere zelfingenomen materialen. Deze edities komen in het gamma te staan naast de reeds bestaande uitvoeringen, zoals de Black Edition en de Spec-V.

En dan nu het belangrijkste: hoe snel gaat deze Nissan over de Nürburgring? De te kloppen tijd van het vorige model was 7 minuten en 26 seconden. De nieuweling snoept daar zes seconden vanaf: 7:20 dus. Zeggen ze, want bewijs hebben we nog niet gezien. (Dat is een hint, Nissan; kom maar door met zo’n gave Ringvideo.)

Reacties

Meer van TopGear