Geef eerlijk toe: je hebt wel een extraatje verdiend. Verzin zelf maar waarom, maar je kunt vast een uitstekende reden bedenken om deze Nissan GT-R met 1.200 pk in je hoofd te rechtvaardigen. Voor jezelf dan, want leg het maar eens uit aan je vrouw of je tien katten.

De Nissan GT-R met 1.200 pk staat gewoon te koop in Nederland. Hoe makkelijk wil je het hebben? De 3,8-liter V6 is opgeboord tot 4,2 liter en twee Garrett GTX35-turbo’s vullen de zescilinder met twee bar druk. Bij 4.250 tpm heb je het volledige geweld tot je beschikking. Gerrit wordt bijgestaan door een zwikje performance-onderdelen zoals nieuwe nokkenassen, aangepaste klepveren en uiteraard een dikke regenpijp. De standaard aandrijfas zou veranderen in een wokkel met dit vermogen, daarom werden alle assen vervangen door sterkere exemplaren.

Het chassis heeft 55.000 kilometer achter de rug en de motor is slechts 7.500 kilometer oud. Bij de aankoop krijg je alle standaard onderdelen die zijn vervangen door betere exemplaren. Mooi voor op je nachtkastje, ofzo.

Wat kost de Nissan GT-R met 1.200 pk?

Het prijskaartje is 120.000 euro. Duur? Mwah, waarschijnlijk is het de goedkoopste manier om zo veel vermogen onder je bips te schuiven. Elke test en inspectie is toegestaan, maar je mag pas testrijden als je het halve bedrag hebt betaald. Logisch, anders komt iedereen puistenkop met een rijbewijs even een proefritje maken. Bekijk de advertentie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear