De volgende Nissan GT-R. Gaat ie er komen? Worden we nog één keer gezegend met een volbloed verbrandingsmotor? Of wordt het geheel al verdund (of juist versterkt?) door een hybride-aandrijflijn? Of steekt Nissan de spuit anabolen in de Leaf en komt het merk met een vol-elektrische supercar? Jouw gok is zo goed als de onze en we hebben zo het idee dat Nissan het zelf ook niet weet. Ach, als het maar geen SUV wordt.

Pixelbuiger Rain Prisk zat er ook over te ijsberen en besloot een rendering te maken van hoe hij de toekomst graag voor zich ziet. Hij pakte de Italdesign GTR-50 – een door de Italiaanse koetsbouwer gemodificeerde Nissan GT-R van 1 miljoen euro – en haalde hem door de digitale mangel. Daaruit ontstond deze hoekige Nissan GT-R met middenmotor, met een klein vleugje Ford GT, kijk maar naar de luchtbogen achter.

De kans dat we echt een Nissan GT-R met middenmotor krijgen? Niet heel groot, vermoeden we. Ze zijn bij Nissan ook niet helemaal gestoord en zien concurrent Honda maar moeilijk de NSX aan de man brengen. Bovendien wordt het steeds lastiger om verbrandingsmotoren binnen de uitstootnormen te krijgen, en om voor één generatie een heel nieuw platform te ontwikkelen? Dat lijkt ons niet. Met een elektrische aandrijflijn zijn deze vormen overigens een stuk realistischer.

Foto: Rain Prisk

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie