In een klein aantal nare gevallen wordt een interne verbrandingsmotor een externe verbrandingsmotor. Vaak zijn kortsluiting of de brandstof de boosdoener. Maar soms is de oorzaak iets lulligs. Zoals nu.

Deze Nissan GT-R reed – vermoedelijk vrij fanatiek – over The Dragon in Amerika. In het kaartenboek staat de weg aangegeven als Highway 129 en de slingerweg telt 318 bochten. Bergafwaarts hebben je remmen het dus zwaar te verduren. Geen probleem, als je slim bent geweest en je remmen hebt aangepakt. En als je de Nismo-uitvoering van een GT-R rijdt, heb je ook weinig om je zorgen over te maken.

Toch begon de verassing van deze GT-R bij de wielen. De herfst is de boosdoener. Met zijn hete remmen knalde Godzilla door de herfstachtige bergweg. Het gebladerte kwam vast te zitten bij de hete remmen en vloog in de hens. Dat is tenminste wat gebruikers op het Rolexforum beweren. De bestuurder probeerde met zijn brandblusser het vuur te doven, maar dat is, eh, alsof je een Nissan GT-R probeert te blussen met een brandblussertje. Gaat niet. Van de GT-R Nismo bleef niets over. Lullig, door een paar blaadjes.

En dat is best beangstigend, want het kan dus iedereen overkomen. Alhoewel: hoe vaak rij je echt je remmen zó heet dat alles spontaan in de hens vliegt? En als je dat wel doet, is dat vermoedelijk op het circuit, waar weinig bladeren liggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear