De tanden van Godzilla kunnen altijd nog een tikje scherper. Voerde Nissan niet al te lang geleden al eens een update voor de GT-R door – waarbij de pk’s stegen van 480 naar 530 stuks – voor modeljaar 2012 is het weer zo ver. Het nieuwe vermogenscijfer: 550 pk. Plus een behoorlijk lange rits kleine aanpassingen.

De 3,8-liter twinturbo V6 werd onder andere lichtjes gemasseerd aan de cilinderkoppen, het inlaatspruitstuk en de kleppen. Het gevolg: een scherpere gasrespons, die extra pk’s dus, en een koppel van 632 Nm: 20 meer dan voorheen. Dit alles zorgt voor een acceleratietijd die het hypercar-territorium van minder dan 3 seconden betreedt: Nissan vermeldt een 0-100-sprint van 2,8 seconden. En toch verbeterde ook het gemiddelde verbruik, van 12,0 l/100 km naar 11,8 l/100 km. Jawel.

De vliegensvlug schakelende dubbelkluts-transmissie is hier en daar wat herzien, waardoor ie wat minder abrupt (maar nog steeds ontzettend snel) zou moeten schakelen. Het onderstel werd aangepast voor iets minder onvergeeflijk veergedrag. Ook houden de dempers voortaan rekening met het gewicht van de bestuurder aan de (in ons geval) linkerkant van de auto. Waar ze al niet aan denken.

Verder is er niet veel verschil te zien aan de nieuwe GT-R. Behalve dan dat de verlichting van de snelheidsmeter voortaan blauw is. En dat ie je nóg harder voorbij zal komen vliegen dan voorheen; in welke auto je ook rijdt.

Reacties

Meer van TopGear