Nissan GT-R T-Spec krijgt lakkleur Midnight Purple

Ook Millennium Jade is terug

Foto('s): NissanNissan GT-R T-Spec Track Edition
Foto('s): NissanNissan GT-R T-Spec in Midnight Purple
Foto('s): NissanNissan GT-R T-Spec in Millennium Jade
Foto('s): NissanNissan GT-R T-Spec in Millennium Jade
Foto('s): NissanMotor Nissan GT-R T-Spec
Foto('s): NissanInterieur Nissan GT-R T-Spec
Foto('s): Nissaninstaplijsten Nissan GT-R T-Spec
Foto('s): NissanNissan GT-R T-Spec interieur
Nissan GT-R T-Spec Track Edition
Nissan GT-R T-Spec in Midnight Purple
Nissan GT-R T-Spec in Millennium Jade
Nissan GT-R T-Spec in Millennium Jade
Motor Nissan GT-R T-Spec
Interieur Nissan GT-R T-Spec
instaplijsten Nissan GT-R T-Spec
Nissan GT-R T-Spec interieur

Echte fans herkennen de kleuren gelijk. Midnight Purple en Millennium Jade – bekend van de Skyline – zijn terug op de Nissan GT-R. Al lijkt het paars iets meer groen te hebben dan eerst. Het Japanse merk smeert de lakjes op de nieuwe Nissan GT-R T-Spec, die leverbaar is als Premium Edition of als Track Edition. Voorlopig heeft Nissan het nog niet over de laatste exemplaren, dus het lijkt erop dat de GT-R nog even onder ons blijft.

De eigenschappen

De Nissan GT-R T-Spec krijgt koolstof-keramische remmerij, een koolstofvezel achterspoiler en lichte wielen van het merk Rays. De GT-R met het Premium-pakket is wat chiquer uitgevoerd in het interieur. Bij deze versie zijn de banden iets breder voor soepeler weggedrag, meent Nissan. De Track Edition herken je aan het koolstofvezel dak en dito achterklep. In totaal bouwt Nissan slechts 100 exemplaren van de T-Spec.

De Nissan GT-R T-Spec is geen Nismo

Hoewel Nissan de sportiefste uitvoering officieel de ‘Track Edition engineered by Nismo’ noemt, gaat het hier dus niet om een Nismo-uitvoering van de GT-R. Motorisch verandert het merk niets aan de Nissan GT-R T-Spec. De 3,8-liter V6 met twee turbo’s met een automaat produceert zijn gebruikelijke 570 pk. De ‘echte’ GT-R Nismo produceert 600 pk en blijft de krachtigste van het stel, voorlopig.

Het einde van de Nissan GT-R?

Al jaren denken we dat het einde nadert voor de GT-R en telkens bewijst Nissan het tegendeel. De auto is al sinds 2007 in productie en is dus hoogbejaard, al komt ie qua specificaties nog heel aardig mee. Vermoedelijk veranderen de plannen voor een opvolger telkens mee met de nieuwe milieueisen, waardoor de toekomst onzeker is. Voorlopig kun je gelukkig nog genieten van de huidige GT-R.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken