Kijk, zo wordt crimineel geld toch aan iets goed besteed. Deze Nissan GT-R werd afgepakt van een boefje in Portugal, en wordt nu ingezet door de overheid voor een beter doel. De Guarda Nacional Republicana (GNR) van Portugal zet de Nissan GT-R in voor orgaantransport. De GNR is een gendarmerie; een militaire tak die politietaken uitvoert. Zie het als de Portugese tegenhanger van de Koninklijke Marechaussee.

Geen nieuwe Nissan GT-R

Bij een donororgaan is tijd van groot belang. Hoe sneller een orgaan bij de operatietafel is, des te beter het is. De motivatie om de geconfisqueerde Nissan in te zetten, is dus duidelijk. De nieuwe Nissan GT-R voor de GNR is er eentje van de voorlaatste facelift, dat zie je aan de dagrijverlichting in de voorbumper. Hij is ergens tussen 2011 en 2016 geproduceerd en de 3,8-liter V6 heeft een output van tussen de 530 en 545 pk. De topsnelheid ligt in ieder geval boven de 300 km/u, wat genoeg moet zijn.

Portugal is overigens niet het enige land dat snelle auto’s inzet voor orgaantransport. In Italië rijdt de politie een Huracán. Een eerdere Gallardo werd helaas in de prak gereden.

Advertentie

Reacties

  • R. Stoll heeft op 19 maart 2021 geschreven:

    GNR komt overeen met de Rijkspolitie qua taken, veldwachters inbegrepen. De marechaussee heet hier Policia Militar

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie