De Nissan GT-R hangt ons al een tijdje boven het hoofd, en nu weten we eindelijk hoe lang we nog moeten wachten. Allereerst gaat Nissan de liefhebbers thuis verwennen, zodat de GT-R nog dit jaar in de Japanse showrooms staat.

Begin 2008 zijn vervolgens de Amerikanen aan de beurt om kennis te maken met de nieuwe superauto van Nissan. Europa, en dus ook Nederland, moet nog tot eind 2008 geduld hebben. Ondertussen is Nissan wel alvast van start gegaan met de reclamecampagne rond de GT-R. Benieuwd? Neem dan hier maar eens een kijkje.

Wat wij weten is dat Nissan de GT-R in drie verschillende gedaantes op de markt brengt, en dat hij vrijwel volledig lijkt op het studiemodel van twee jaar terug. En in Japan krijgt de nieuwe GT-R een prijskaartje van 7,8 miljoen Yen. Daar heb je ongeveer twee Impreza’s WRX STi voor. Best een prijzig speeltje, dus. Maar wel een speeltje waarmee je op het circuit voor de dag kunt komen. Nissan doet momenteel zijn uiterste best om op de Nürburgring het ronderecord scherper te stellen. Dat staat nu nog op naam van de Porsche Carrera GT, maar de snelste versie van de GT-R zou wat Nissan betreft dus sneller moeten zijn.

Overigens schijnt Nissan drie versies van de GT-R in petto te hebben. Eerder werd al gesproken over een V6 die met twee turbo’s en een cilinderinhoud van ongeveer 3,5 liter een vermogen van 450 pk zou leveren. Eind deze maand weten we het definitief, want dan trekt Nissan op de Tokyo Motor Show het doek van de GT-R.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie