We waren er stellig van overtuigd dat de Gulf-kleurige Aston Martin DBR9 met kop en schouders de coolste auto was. En nu komt Nissan met deze foto’s… Dames en heren, jongens en meisjes: dit is de Nissan GT500! 

De roodzwarte Nissan is, zoals je ongetwijfeld gezien hebt, gebaseerd op de Top Gear Supercar van het Jaar: de GT-R. Rood symboliseert de passie voor racen, zwart de prestaties van de auto. Nissan gaat de auto volgend seizoen inzetten in het Japanse Super GT-kampioenschap. Over de technische details kunnen we kort zijn, die weten we nog niet. Wel kunnen we je doorverwijzen naar een stukje film op youtube waarin de GT 500 een testrondje rijdt. Bekijk het filmpje hier.

Wanneer je het filmpje hebt bekeken, en er vooral goed naar hebt geluisterd, weet je dat er flink aan de 3,8-liter twinturbo V6 is gesleuteld. Wat een geluid! De auto is dan ook geprepareerd door Nismo, de race-afdeling van Nissan, en die jongens weten wel waar ze mee bezig zijn. Volgens de reglementen mag de auto niet meer dan 500 pk hebben, maar ook geen technische hulpmiddelen hebben zoals ABS, traction control en stability control. Ons respect gaat dan ook nu al uit naar degene die dit monster in bedwang kan houden…

 

    

Reacties

Meer van TopGear