Nissan kan best wel lekker gek doen: kijk maar naar de Juke. Toch komt die lolligheid in sommige segmenten niet helemaal naar voren. Ja, geeuwend saaie Micra, we hebben het tegen jou.

Misschien heeft Nissan het zelf ook door, want voor de autoshow van Genève komen ze met deze alleszins aardige conceptcar. Ze noemen ‘m de Invitation, en hij geldt als voorzetje op een nieuwe b-segmentauto die het merk in 2013 gaat introduceren om beter te kunnen concurreren met vlotte karretjes als de Ford Fiesta.

Naast het pakkende uiterlijk belooft Nissan een ruim, comfortabel en ‘verfrissend’ interieur en een hoop handige gadgets, zoals de Around View Monitor (camera’s op elke hoek) en het Nissan Safety Shield (een soort sci-fi-achtig gloeiend onkwetsbaarheidsschild, denken we). Ook zal de auto minder dan 100 g/km aan CO2 uitstoten en natuurlijk poepiezuinig zijn. In hoeverre het productiemodel op deze conceptcar gaat lijken, moeten we nog maar even afwachten, maar het belooft in ieder geval erg veel goeds. Zeker in vergelijking met de Micr-zzzzzzz…

Reacties

Meer van TopGear