Nissan maakte in november 2021 een groepje van drie futuristische conceptauto’s met alle drie een ongemakkelijke naam. Eén van deze concepten is de elektrische Max-Out, die Nissan nu in het echt bouwt. Ja, we weten het, maar buiten die naam is de Max-Out een belangrijke auto. Hij moet laten zien waar Nissan de komende jaren naartoe gaat, en dat ziet er goed uit als je het ons vraagt.

De Nissan Max-Out is een cabrio en is natuurlijk elektrisch. Toen hij in 2021 virtueel ten tonele verscheen, had hij nog een skateboard-achtige opstelling met twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras. Daarnaast gaf hij in 2021 al wat hints naar de systemen die we nu kennen als 4orce (Nissans vierwielaandrijving) en ProPilot (autonoom rijden). Beide systemen zitten op de nieuwste Nissans en dus ook op de Max-Out.

Het interieur van het Nissan Max-Out concept

Het sciencefiction-uiterlijk gaat in de cabine onverminderd door. De stoelen zijn opnieuw ontworpen en er is een enorm groot scherm in het midden. En kijk eens naar dat ‘stuur’! Dat lijkt nogal op een gamecontroller. Of we het ooit kunnen beetpakken om een stukje door Tokio te cruisen, is nog de vraag.

Voorlopig blijft de Max-Out bij dit concept, dat een plaatsje krijgt op een expositie van Nissan. Als je het ons vraagt, mag ie gerust ook de laatste transitie maken en in productie gaan. Nog wel even brainstormen over een nieuwe naam.

Reacties

  • TG Fan heeft op 2 februari 2023 geschreven:

    Super LIJP JONGE!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear