Op een bepaald moment in zijn leven was de Nissan Navara die je hierboven ziet een eerlijke, hardwerkende pick-up. Maar helaas liet hij zich in met een verkeerd publiek, waardoor hij nu alleen nog maar wil roken en drinken. Banden en benzine, welteverstaan. Hij kreeg de straatnaam Nissan Navara-R.

Deze Nissan Navara-R is het werk van de Britse drifter Stephen Biagioni en zijn team bij SB Motorsport. Zij lepelden de aandrijflijn van een Nissan GT-R in de pick-up en verhoogden het vermogen van de motor naar meer dan 1.000 pk.

Geen standaard V6-motor voor de Nissan Navara-R

De V6 uit de GT-R werd opgeboord tot 4,1 liter. Alleen in de motor ging al 160 uur werk zitten. Vrijwel alles is verstevigd of verbeterd, met twee Garrett-turbo’s om de boel af te maken. Ook de versnellingsbak komt van de GT-R. Het chassis van de pick-up werd verstevigd en KW leverde een schroefset (met een hydraulisch liftsysteem). Sterling Automotive maakte de bodykit voor de Navara.

Zie jij dit wel voor je als je volgende bedrijfsauto?? SB Motorsports heeft gezegd dat het orders zal aannemen van ‘serieuze enthousiastelingen die staan ​​te popelen om hun eigen op maat gemaakte, straatlegale monster te hebben’. De kosten? Welnu, de prijzen beginnen bij 293.000 euro – zónder Nederlandse belastingen.

Reacties

  • Jeroen van der steen heeft op 14 juni 2022 geschreven:

    Godsamme wat een bruut monster, geweldig ding ❤️💪👍

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)