We kunnen wel aan de gang blijven met al die gekke Japanners van de laatste dagen. Nissan had al behoorlijk gek gedaan met de Pivo 2, maar met de Round Box doen ze het nog eens dunnetjes over.

Het begint al gelijk met de naam. Hoe kan een doos nou rond zijn? En wat zien we daar allemaal aan gepikte vormen bij elkaar? De voorkant van de Round Box is een halfslachtige combinatie van een sneeuwschuiver en iets wat uit de koker van Peugeot zou kunnen komen. De achterkant doet ons direct denken aan het kontje van de Renault Mégane. En bekijk je de ronde doos van boven, dan zul je direct een associatie krijgen met de Smart ForTwo cabrio.

Met dit mengelmoesje heeft Nissan geprobeerd vorm te geven aan een vierzits cabriolet voor yuppen. Maar misschien zien we hier ook wel een eerste aanzet tot een opvolger voor de niet bijster succesvolle Micra C+C. Wel willen we nog even aanstippen dat de glazen panelen in de onderkant van de portieren van de Round Box erg leuk zijn. Maar die zien we natuurlijk nooit meer terug als er productieplannen komen.

Reacties

Meer van TopGear