In 2001 benoemde TopGear de Nissan Serena tot de slechtste auto die op dat moment te koop was. ‘Er is absoluut niets aan deze auto wat we kunnen aanbevelen’, zeiden onze Britse collega’s. En kijk er eens naar: kun je het met dit oordeel oneens zijn? Zelden zagen we een auto die zo stupide uit zijn ogen keek. De Nissan Serena zou nog een onvoldoende halen voor een bloedonderzoek.

En ons vernietigende vonnis blijft volledig terecht als je de Nissan Serena gebruikt waarvoor hij bedoeld is: je kinderen vervoeren, naar relatietherapie gaan, balen van je leven, dromend langs Porsche-dealers rijden, uitstralen dat je slecht bent in anti-conceptie en naar de Plus pruttelen omdat de halvarine daar zo lekker is. Het ding is zo saai dat – als we zoeken naar officiële foto’s – we haast uitsluitend zwart-wit-foto’s vinden. En dat voor een auto uit de jaren ’90.

Waarom is de Nissan Serena dan de beste driftauto ooit?

Oké, oké, de beste driftauto ooit is wat overdreven; maar hij is zeker niet slecht. Laten we even beginnen met de plaatsing van de motor. Net als bij een Ferrari of Lamborghini ligt de motor in het midden. Hij deelt zijn SR20-motor met bijvoorbeeld de begeerlijke en zeer driftbare Nissan S15. Maar dan zonder turbo. En het mooiste: de Nissan Serena kost werkelijk geen drol. Je hebt een midscheepse zevenzitsdrifter met een SR20-motor voor ongeveer 1.000 euro. Tel het plezier van alle inzittenden bij elkaar op. Veel beter gaat het niet worden voor dat geld. Vind überhaupt maar een midscheepse achterwielaandrijver voor minder.

Check hier het aanbod van de Nissan Serena.

Bekijk hoe dwars de Nissan Serena kan

Reacties

 • Sven heeft op 3 april 2017 geschreven:

  De slechtste auto daar heb ik toch een heel ander beeld bij dan TG dat destijds noemde.

  Een slechte auto is voor mij een auto waar je veel geld aan kwijt bent aan reparaties, bijna altijd met pech langs de kant van de weg staat, nooit start, en waarvan alles afbreekt.

  Hoe een auto eruit ziet, en hoe een autofanaat denkt over een ingetogen duf model met een kleine motor dat zal wel.

  Zo ook, wil ik de Hyundai Accent of in sommige delen van de wereld Exel.
  Geen spannende auto, maar te betalen en zeker niet slecht.
  Al is mij bekend dat TG ook slechte Britse auto’s bekritiseerd, dus is het vermaak.

  Zo vind ik een Fiat Multipla een lelijke mpv, maar ik ga niet beweren dat het dan maar de slechtste auto is.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)