De brandweerkazerne in het Amerikaanse Whitfield County in de staat Georgia kreeg laatst een erg apart belletje van een getuige. Er was namelijk een Nissan letterlijk doorboord door boomstammen die van een oplegger van een vrachtwagen kwamen. Wonder boven wonder hield de bestuurder er slechts lichte verwondingen aan over. Dat is tenminste dat wat de brandweer zegt.

Het verhaal namens de lokale brandweer

Er komen steeds meer uiteenlopende verhalen naar buiten over het ongeluk. Zo zegt CNN een chef van de plaatselijke brandweer, Edward O’Brien, te hebben gesproken. Zijn verhaal is dat de chauffeur net naar voren leunde om iets van de grond te pakken. ‘Omdat de bestuurder niet rechtop in zijn stoel zat, belandde hij in een opening tussen de stammen. Het was alsof het bijna voor hem gemaakt was’, zegt O’Brien.

Als hij niet voorover bukte, zou hij misschien niet gecrasht zijn, zou je ook kunnen zeggen. ‘We hebben zo’n dertig tot veertig stammen moeten zagen voordat we konden beginnen aan het opensnijden van de Nissan en de man konden bevrijden’, aldus O’Brien. Hierna was de bestuurder binnen zo’n tien à vijftien minuten bevrijd uit de auto.

Het verhaal volgens de reacties

Duizenden mensen delen hun medeleven met het slachtoffer, verachten hem voor het niet opletten achter het stuur en danken de Schepper voor het redden van deze man. Maar plots komen we een screenshot tegen van iemand die heeft gereageerd op de foto’s.

Ene Brittany Smith beweert dat de man zware verwondingen had. Volgens haar zou de man al zeven uur aan een stuk in een operatiekamer liggen in het nabijgelegen ziekenhuis. Het had volgens Smith maar weinig gescheeld of de bestuurder had het ongeluk niet kunnen navertellen.

Volgens degene die deze afbeelding deelt, morste de man hete koffie over zichzelf heen, viel de koffiebeker en wilde hij deze oppakken. Volgens haar is het goed dat hij de beker wilde oppakken, want als hij dat niet had gedaan en de beker onder het rempedaal was geëindigd, had het nog veel erger kunnen aflopen voor de bestuurder. Wat ook de waarheid is, het had een stuk slechter kunnen aflopen. Laten we het houden op een geluk bij een ongeluk – is wel zo positief, toch?

Foto’s: Whitfield County Fire

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear