Driewielers zijn niet alleen meer voor mensen die snel willen omvallen. En stoerder dan deze driewieler van de toekomst, met een zeer nostalgisch, Alfa-achtig uiterlijk, gaat het niet worden. Dit zijn de volledig elektrische Nobe 100 en de krachtigere Nobe 100GT. De drie wielen zijn een hommage aan de Benz Patent-Motorwagen uit 1885. Beetje vergezocht, al is het alleen al omdat de Nobe zijn solo-wiel aan de achterkant heeft, waar de Benz het met één wiel aan de voorkant moest doen. Maar goed. Trouwens: waar denk je dat deze Nobe gemaakt wordt? Italië? Begrijpelijk, maar fout: hij komt uit… Letland.

Zijn topsnelheid is te vergelijken met zijn uiterlijk: erg aandoenlijk. De Nobe rijdt maximaal 110 km/u met een maximaal vermogen van 73 pk en toch wel zeer forse 825 Nm. De batterij meet 21 kWh. Of je moet de GT-versie nemen, dan staat de topsnelheid op 130 km/u door een maximaal vermogen van 98 pk en een trekkracht van 1.050 Nm. De capaciteit van de lithium-ionbatterij is dan 25 kWh.

De reguliere versie biedt een bereik van 210 km, de GT-versie komt 260 km ver. Spannend wordt het als je hoort dat de Nobe 100 driewielaandrijving heeft. Jazeker, alle wielen worden aangedreven. Je kunt dus ook met hem over zand en ruig terrein ploegen. Dat verklaart misschien ten dele de prijs: een wel heel pittige 31.000 euro voor de reguliere versie en 40.000 euro voor de GT. Let wel: dat is nog zónder belastingen. Je kunt ze in het zwart, rood of blauw bestellen.

De Nobe 100 is een feel-good auto

Ondanks zijn retro-voorkomen is deze Nobe 100 voorzien van opties waar een klassieke Alfa alleen van kon dromen: elektrische ramen, airconditioning en een radio.

CEO van Nobe Cars, Roman Muljar, is vooral erg te spreken over het uiterlijk van deze unieke auto. ‘Op de weg is onze Nobe 100 een echte blikvanger die bij mensen een glimlach op hun gezicht tovert. Wanneer hij geparkeerd staat, zullen mensen zich er naartoe haasten om foto’s te maken en te praten over zijn unieke uiterlijk.’

‘Ons doel was om een feel-good auto te ontwikkelen die overal waar hij komt blijdschap opwekt,’ zegt Muljar. ‘Hij lijkt misschien meer op een modelauto, maar hij is veel meer dan dat. De Nobe zou ook een perfecte gezinsauto of stadsauto kunnen zijn. Hij is schoon, zuinig en makkelijk te parkeren. Wat wil je nog meer?’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear