Lees eerst: Dit zijn 10 buitengewone autogadgets die echt bestaan Vorige eeuw geleden dacht iedereen dat we rond 2016 wel in vliegende auto’s zouden, eh, vliegen. Maar nee, autofabrikanten zijn te druk bezig met het ontwikkelen van andere zaken, zoals cilinderuitschakeling en hybridesystemen. Gelukkig gaat er ook tijd naar dingen die er echt toe doen, zoals espresso-apparaten voor in de auto. Hier zijn nog eens 10 buitengewone autogadgets die echt bestaan.

10. Magic Sky Control van Mercedes

Binnen enkele seconden van transparant naar getint glas in je zonnedak. Zelfs de Mercedes SLC (ja, die cabriolet dus) heeft deze optie.

09. Hydrofobisch glas

De zijruiten van de Kia Cadenza zijn hydrofobisch en hebben in al hun kortzichtigheid een hekel aan water. ‘Ik vind alles best, als het maar niet aan mij zit’, zouden deze ruiten zeggen als ze konden praten. Het water glijdt zo van de waterafstotende ruiten af.

08. HondaVAC

Ken je doelgroep! In de Honda Odyssey zit een ingebouwde stofzuiger. Iedereen die één of meerdere mini-klonen van zichzelf heeft rondlopen, weet hoe handig dit is. De ultieme familiezeuler van Honda is helaas niet leverbaar in Nederland.

07. Saab Sensotronic

Het idee van Sensotronic is dat je het rijplezier hebt van een handbak en het gemak van een automaat. In de praktijk werkt het volledig ruk, vooral met inparkeren. Langzaam op de slippende koppeling rijden zit er namelijk niet bij. Geen wonder dat de uitvinding niet aansloeg.

06. De deuren van de Rezvani Beast Alpha

Vleugeldeuren en zelfmoorddeuren kennen we inmiddels wel. De Sidewinder Doors van de Rezvani Beast Alpha kun je gerust uniek noemen. Zorg er voor de zekerheid maar voor dat je geen aanrijding krijgt.

05. Ford Door Edge Protector

Niet de Ford Edge, maar de Ford Door Edge Protector. Typisch zo’n uitvinding waarvan je je afvraagt: waarom kwam dit niet eerder? Het is in ieder geval een stuk minder opvallend dan de air bumps van Citroën.

04. Espresso-apparaat in de Fiat 500L

Je eerste reactie is: waarom? Denk er eens goed over na: je moet toch scherp blijven tijdens het autorijden. Toch geen gek idee, zo’n espresso-apparaat in de auto. Beter dan dat smerige lauwe of te dure bakkie van het tankstation.

03. Gesture Control van BMW

Draai met je vinger in de leegte om de radio harder of zachter te zetten. Swipe door de lucht om 360 graden om de auto heen te gluren. Tegen elke verwachting in, werkt Gesture Control van BMW heel aardig. Nu nog programmeren dat de auto toetert als je je, eh, langste vinger opsteekt.

02. Rolls-Royce Starlight Headliner

Kitscherig of niet, stiekem willen we dit allemaal wel. Zeker als je voornamelijk gereden wordt in je auto, wil je wel iets om naar te kijken.

01. Fiat Multipla

De beste vervanger voor Red Bull of koffie. Het afstotelijke uiterlijk en het afzichtelijke innerlijk achtervolgen je en houden je de hele nacht wakker.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear