Zonder Nokia 3310 hoorde je er vroeger gewoon niet bij. Feit. Het onverwoestbare communicatiemiddel werd voornamelijk gebruikt om Snake op te spelen, ringtones te maken en zo heel nu en dan een berichtje te sturen. Het schijnt dat je er ook mee kon bellen, maar we hadden toen al geen idee wat dat was. Het mythische object was gemaakt van puur unobtainium en overleefde zelfs een kernramp. De batterij ging ook mee tot het einde der tijden. En sinds vandaag is de legendarische Nokia 3310 terug. Met Snake én kleurenscherm! En dat zette ons op de redactie aan het denken: welke legendes moeten nog meer gereanimeerd worden?

08. Groep B

Niets komt in de buurt van dit spektakel. Schromelijk suïcidaal, deze rallyklasse. Met de huidige techniek moet daar wel iets aan te doen zijn, toch? En zo niet; gewoon een disclaimertje laten tekenen door de coureurs. En de toeschouwers.

07. V12-motoren bij Formule 1

Hoe breed ze de nieuwe Formule 1-wapens ook maken, als je ze niet tot diep in je vezels voelt als ze langskomen, mist er toch iets. En een V6 gaat dat gevoel nooit geven.

06. Dodge Viper

Lomp en Amerikaans. Een dikke V10 en verder niet mauwen over afwerking of verfijning. Niet gek dat Viper op de fles is gegaan. We missen de giftige slang.

05. Hydraulische stuurbekrachtiging

Beter ten halve (straatje) gekeerd dan ten hele gedwaald. Het was leuk voor even, die elektrische stuurbekrachtiging, maar nu is het klaar. Dan maar 0,02 liter benzine meer verbruiken per honderd kilometer. Dan voel je tenminste wat er gebeurt met de auto.

04. Grote motoren in dagelijkse auto’s

Je wilt helemaal geen viercilinder in je BMW, Audi, Volvo of Mercedes. Waar is de tijd gebleven dat je gewoon elke dag een vijf- of zescilinder reed? Nou vooruit, gooi er maar wat hybride ondersteuning bij; als we maar gewoon weer meer cilinders krijgen.

03. Lancia

Het oude Lancia dan. Denk aan de Lancia Delta Integrale. Of de Fulvia. Laat Lancia dan voor de gein eens een kwaliteitscontrole uitvoeren om te zorgen dat je er ook daadwerkelijk ergens mee naartoe kunt rijden. Misschien wordt het dan nog wel iets met het merk. Als Alfa Romeo het tegenwoordig ook kan…

02. Saab

Net zo Zweeds als de Nokia 3310, moet net zo hard een comeback maken. En dan niet onder GM of Victor Muller. Gewoon door de Zweden zelf, want auto’s bouwen kunnen ze. Kijk maar naar Volvo of Koenigsegg.

01. Fiat Multipla

We hebben een bliksemafleider nodig. Iets om op af te geven als het tegen zit. Kom op Fiat, zet jullie slechtziende ontwerper weer aan het werk. Of gewoon een kleuter met wat kleurpotloden. Het resultaat kan nooit veel meer pijn doen aan de ogen dan de originele Fiat Multipla.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie