De Volkswagen ‘Microbus’ is, na de Kever, wereldwijd waarschijnlijk het meest bekende model uit Wolfsburg. Oorspronkelijk bedoeld als slim bestelbusje werd de VW in de jaren zestig en zeventig geliefd bij mensen met kleurrijke kleding en een voorliefde voor een bepaald soort planten. Een iconische status was het gevolg. Nu probeert Volkswagen de liefde en vrede waar deze bus voor stond terug te brengen (lees: heel veel geld te verdienen) met de Volkswagen I.D. Buzz.

Gaat de Volkswagen Microbus er zo uitzien als op de foto?

Nee, niet precies. Dit is slechts de conceptcar die eerder dit jaar op de autoshow van Detroit werd gepresenteerd. Deze zal verder ontwikkeld worden door de jongens en meisjes in Wolfsburg. Uiteraard is de aandrijving van de opvolger van de Microbus volledig elektrisch, anders wil geen herbivoor in deze auto gezien worden.

De auto is onderdeel van de strategie waar Volkswagen op in wil zetten de komende jaren. ‘Dit voertuig is een belangrijke pilaar in de elektrische rijervaring van Volkswagen en brengt het gevoel van de Microbus naar de toekomst’, zegt de voorzitter van het management van Volkswagen.

Wanneer kan ik mijn haar laten groeien en plantjes kweken?

Dat duurt nog wel een paar jaartjes. Tot die tijd zal de wereld dus nog een verdorven plek blijven waar haat en verderf de overhand hebben. Geen nood: rond 2022 zal er een vierwielig hompje liefde en vrede op de markt verschijnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear