De Veritas RS III is eindelijk klaar voor productie. Begin volgend jaar reikt Veritas de sleutels uit van de eerste exemplaren. Er zijn inmiddels vijf orders geschreven, terwijl er zo’n dertig worden gebouwd. Je bent dus nog niet te laat!
 
Ten opzichte van het studiemodel is er het nodige veranderd. De krachtbron koopt Veritas net als de transmissies (7-traps SMG of handgeschakelde zesbak) gewoon bij BMW in. De V10 levert echter geen 600 pk zoals eerder werd gesuggereerd, maar 507 pk (gelijk aan de M5). Nog altijd genoeg overigens om menig racemotor het leven zuur te maken. De sprint naar de honderd gaat namelijk in 3,2 tellen en pas bij 347 km/u wordt het hem teveel. En de bestuurder waarschijnlijk ook. Misschien al veel eerder zelfs. De RS III biedt weinig bescherming tegen invloeden van buitenaf. Een helm is dan ook geen overbodige luxe.
 
Veritas vraagt voor de excentrieke RS III liefst 342.000 euro. Hoe je het regelt met de belastingdienst is vervolgens jouw probleem. Het bedrag is namelijk exclusief BPM en BTW. En nee, hij komt niet in aanmerking voor het lage bijtelling tarief. Helaas.

Reacties