Oldtimers houden niet van pekel en nattigheid, daarom zetten eigenaren hun geliefde stuk blik in de winter liever binnen in de garage. Maar niet iedereen heeft de luxe van een slaapplek voor zijn oldtimer aan huis. De Kazerne in Nijmegen is daarom een soort toevluchtsoord geworden voor eigenaren van oude auto’s, in de parkeergarage kun je namelijk gratis parkeren. Er staan onder meer oude Volvo’s, oude Citroëns en klassieke Mini’s in de garage.

Het zorgt wel voor drukte in de parkeergarage. ‘Soms is het zo erg, dat de mensen die hier werken hun auto elders moeten parkeren’, zegt een begeleidster van een woongroep tegen De Gelderlander. Sommige oldtimers zouden er al jaren staan, blijkt uit een eerder artikel van dezelfde krant. Zacht uitgedrukt is niet iedereen daar blij mee, en gisteren zijn zo’n zeven voertuigen met gele en rode verf beklad.

Op de kofferbakken van de auto’s zijn drieletterige woorden te lezen, waarbij ‘weg’ nog het fatsoenlijkste woord is. Tenminste drie Mercedi, twee Cadillacs en een Mustang kregen een kreet van een ontevreden persoon. Vooralsnog is het niet duidelijk of er aangifte gedaan is of dat er al verdachten zijn aangehouden. De frustratie van omwonenden is begrijpelijk, maar of dit nou de beste aanpak is…

Oldtimers beklad in Nijmegen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie