Hardrijders hadden gisteren een mooi excuus. ‘Sorry agent, ik had de wind in de rug.’ Het KNMI gaf code geel af voor harde wind en er werden windstoten gemeld met snelheden van wel 110 km/u. De NS moest wat treinen stilzetten, maar waar de slagbomen omhoog bleven, vielen andere bomen om. Zoals deze flinke boom in Assen, die op een tak na de BMW 5-serie van Rudy miste. Als de auto een paar centimeter verder naar voren stond, was de schade veel erger geweest.

Rudy parkeert zijn auto normaal gezien ergens anders. ‘Ik sta nooit op die plek vanwege vogelschijt, had dezelfde dag de auto nog gepoetst. Deze 5-serie heeft nagenoeg geen krasjes, ben er super zuinig op. Toen ik bij de auto kwam, zag ik dat de onderkant van de dikke boomstam op 2 centimeter van de voorkant af lag.’ De Opel Agila naast de BMW is waarschijnlijk de redding geweest. De boom landde eerst op de Opel en rolde er toen vanaf.

‘Op een tak na’ is niet alleen een te makkelijk gevonden woordspeling op ‘op een haar na’, want de BMW ontspringt de dans niet volledig. ‘Uiteindelijk had ik toch wel drie krasjes, maar het had zeker erger gekund’, zegt Rudy tegen TopGear. ‘Ik heb gelijk een staatslot gekocht met eindnummer 21, de datum van die dag.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)