Is het vreemd dat de Amerikaanse merken het op de eigen markt zo slecht doen? Nee, helemaal niet. Het aanbod zuinige modellen is nog steeds beperkt, terwijl vier op de vijf Amerikaanse automobilisten bij aankoop van een nieuw model op het brandstofverbruik let.
 
Viercilindermodellen en hybridevoertuigen staan hoog op de shoppinglist en daardoor blijven fabrikanten zitten met hun grote V8 benzineslurpers en veel te zware SUV’s. Volgens een recent gehouden onderzoek willen Amerikanen een auto die ‘groener’ is en dat is belangrijker dan ‘mooier’.
 
Het onderzoek, dat werd gesponsord door het Amerikaanse ministerie van energie, wijst uit dat 36 procent van de Amerikanen die tussen nu en twee jaar een nieuwe auto zullen gaan aanschaffen een hybride overweegt als de brandstofprijs boven de 71,5 eurocent per liter uitkomt!
 
Een groene auto vergroot ook de kans op een date. Maar liefst 88 procent van de vrouwen zegt eerder af te stappen op iemand met een zuinige auto dan te gaan voor de bink met het laatste model sportwagen. En tachtig procent van alle Amerikanen vindt iemand met een compact viercilindertje interessanter dan iemand met die prachtige, snelle coupé. Het is maar dat je het weet.

Reacties

Meer van TopGear