Opel Nederland op lijn twee. Of we zin hebben om naar een presentatie te komen van een nieuwe Opel. Prima – ze bellen TopGear, en niet Ouders van Nu of Mama&Family. Het zal wel iets tofs zijn. ‘Wat zeg je? Een Opel Combo Life? Nee, dan kunnen we niet. Oh, jullie hebben nog geen datum genoemd. Wanneer is het? Ah, nee, dan kunnen we niet’. Uiteindelijk bleek het niet zo ver rijden te zijn en de presentatie was kort. Dus, toch maar even langs. Ja, we zijn zwak.

Wat hadden ze te vertellen over de Opel Combo Life?

Volgens Opel richten ze zich op een doelgroep die ook waarde hecht aan een goed design. Wat betreft de buitenkant mag je dat oordeel zelf vellen. Wij vermoeden dat de Lamborghini- en Ferrari-posters in kinderkamers voorlopig blijven hangen waar ze hangen. Het kopen van een Opel Combo Life is vaak ook meer een noodzaak dan een deugd. Geen enkele straatpoëet rapt immers over de mogelijkheid om drie kinderzitjes naast elkaar op één zitrij te kunnen plaatsen. Of over 597 tot 2.693 liter bagageruimte. Maar als je dan toch overgeleverd bent aan de veelvervoerders van deze wereld, kun je het slechter treffen.

Sterrenhemel

We skippen de buitenkant, en schieten naar binnen. Opel plaatste een enorm panoramisch dak met daaronder een lichtbalk die niet misstaat in de eerste klas van een Emirates-vliegtuig. Zie het als de Rolls-Royce-sterrenhemel voor uiterst potente mensen met een rubberallergie. Op de stoel zit een nostalgisch stofje, dat enerzijds niet zou misstaan in een stadsbus, maar door zijn old school-factor op een manier toch weer een soort tof is.
Verder heb je op elke willekeurige plek zo’n driehonderdzesentwintig vakjes binnen handbereik. Genoeg om je hele inboedel in kwijt te raken of, en deze kans is aannemelijker, te vullen met biscuitkruimels en plasticjes die om rietjes van drinkpakjes heen zitten.
Conclusie? Ja: het blijft een suffe Opel Combo Life. Dat hou je toch in dit Pausmobielen-segment. Maar je kunt het, zeker vanbinnen, een stuk slechter treffen. Ach, we zouden het zelfs niet heel erg vinden om hiermee een kleine roadtrip te plegen. Een heel kleintje dan.

Reacties

  • Richard heeft op 12 april 2018 geschreven:

    Het is gewoon een Citroën Berlingo of Peugeot Partner met een Opel neus…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear