Amerika stevent af op een elektrische revolutie, althans dat doen de vele berichten van de zich alsmaar dieper in de modder ingravende auto-industrie aldaar sterk vermoeden. Zo heeft topman Carl Peter Forster laten weten dat Opel aan het begin van het volgende decennium twee elektrische modellen lanceert die in Amerika gemaakt zullen worden.
 
Dat is deels logisch. Immers bij Chevrolet zijn ze al een eind op scheut met de Volt en als de dollar zo laag blijft, kan het zelfs prijstechnisch zeer interessant worden. Maar dan komt het: Forster weet nu al dat deze elektrische auto’s gemiddeld zo’n 10.000 euro duurder zullen zijn dan een vergelijkbare auto op benzine of diesel. Zonder stimulering wil daar dus helemaal niemand aan.
 
De grote elektrische auto van Opel krijgt dezelfde basis als de Chevrolet Volt. Deze auto wordt in de US eind 2010 gelanceerd, maar de Opel-versie komt niet eerder dan 2012. Overigens kan het zijn dat de Volt ook in Europa wordt gelanceerd, en zo de primeur wegkaapt van Opel. De tweede elektrische Opel wordt gebaseerd op de Flextreme Concept.

Reacties

Meer van TopGear