Oké, het is nog een conceptcar, maar van ons mag ie komen: het kleine, lichte, vinnige sportwagentje dat Opel in maart in Genève zal presenteren. Zijn naam: de Opel GT.

Kennelijk verlangt Opel terug naar de tijd dat ze een rasecht sportautootje in hun gamma hadden, een vlotterikje met achterwielaandrijving en de motor achter de vooras. Een soort mini-Corvette, net als vroeger. Dit is hun poging om die tijd terug te brengen: de GT Concept weegt minder dan 1.000 kilo en ziet er net zo hip uit als de schoen van je kleine neefje.

Met de schitterende Monza Concept als model tekende Opel een laag, vloeiend autootje met serieuze sportieve aspiraties. Hij is uitgerust met een 1,0-liter turbo-driecilinder, dezelfde als je in sommige productie-Opels vindt, maar dan met meer pk's – 145 stuks – en 205 Nm aan koppel. Via een sequentiële zesbak met flippers gaat al dit lekkers naar een mechanisch sperdifferentieel tussen de achterwielen, waar het een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan 8 seconden en een top van 215 km/u weet te bewerkstelligen. Klinkt ons als een recept voor puur plezier in de oren.

We kunnen niet echt stellen dat de GT productieklaar is: zo heeft ie elektrische deuren zonder deurgrepen, geen spiegels (wel cameraatjes), geen ruitenwissers en banden die eruitzien alsof je net iets of iemand aan hebt gereden. Maar hé, dat soort zaken is makkelijk op te lossen. Dus Opel, we zouden zeggen: aan de slag en kom maar door met die GT86-killer!

Reacties

Meer van TopGear