Het blijft een Opel, maar toch vinden we de GT best een geinige auto. En nadat de tuners van Konigseder zich op de tweezitter hebben uitgeleefd wordt het alleen maar beter.

Om te beginnen hebben de mannen uit Oostenrijk het vermogen van de 2,0-liter turbomotor opgekrikt van 264 pk tot 300 pk. Ze willen alleen niet verklappen hoe dat precies in zijn werk is gegaan, maar eerlijk gezegd vinden wij de cijfers interessant genoeg. Te meer omdat je kunt aannemen dat de topsnelheid van de standaard GT – 229 km/u – door dit exemplaar ruimschoots wordt overtroffen.

Mede daarom deed Konigseder ook wat aan het onderstel van de GT. De wielophanging werd wat stugger gemaakt, en een op maat gemaakt Brembo remsysteem moet ervoor zorgen dat de remweg binnen de perken blijft. Ook uiterlijk werd de GT aangepakt. Spoilers voor en achter, chromen accenten en fonkelend 20-inch lichtmetaal zijn tot daar aan toe, maar waren die vlammen op de flanken nu echt nodig? Over de handgemaakte wollen vloermatten zullen we maar niets zeggen.

Reacties

Meer van TopGear