Het is een beetje flauw dat Opel alleen een achterlicht wil laten zien, maar dit is dus een detail van de nieuwe Insignia. Dat is de opvolger van de Vectra, die in 2008 precies twintig jaar dienst heeft gedaan en die in juli tijdens de London Motor Show wordt afgelost door de Insignia.

De nieuwe middenklasser is genaamd naar het studiemodel dat Opel al in 2003 liet zijn tijdens de IAA in Frankfurt. Uiterlijk zal de Insignia echter meer weg hebben van de GTC concept car die we dit jaar in Genève voor het eerst konden bewonderen. Toen speculeerden we nog dat dit een voorbode moest zijn van een nieuwe Calibra, maar dat pakt vooralsnog iets anders uit.

Net als de Vectra zal de Insignia voor Opel een belangrijke auto zijn. Wie Opel zegt, zegt immers middenklasser. De Duitsers zullen daarom erg hun best doen om de kritische kopers in dit segment binnen het besteedbare budget zoveel mogelijk te verwennen. Met de Insignia zet Opel vooral in op comfort, gebruiksgemak en actieve veiligheid. Daarbij moet de nieuwkomer ook nog eens veel milieuvriendelijker worden dan zijn concurrenten.

Het enige wat op dit moment concreet is, is het uiterlijk van die in maart geïntroduceerde GTC concept car. Dat vonden wij destijds een wonderschone auto. Laten we voor de Insignia daarom onze vingers gekruist houden.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie