Van het merk dat naar eigen zeggen ‘de beste auto’s ter wereld’ maakt voor de rijksten ter aarde, mag je verwachten dat het unieke productieproces buitengewone feiten en verhalen voortbrengt. Voor jouw vermaak zetten we, met hulp van het automerk zelf, een paar van deze boeiende statistieken en feiten over Rolls-Royce op een rijtje. Geniet hier van deel twee.

1.340 sterren

De befaamde sterrenhemel bestaat uit 1.340 met de hand geplaatste sterren. De klant kiest een dag in het verleden en maakt de sterrenhemel van die avond na. Sinds 2018 kun je ook een vallende ster integreren in de hemel, deze beweegt over de voorste passagiers bij de Black Badge-modellen.

Testen in de korte broek

Ingenieurs testten de toen nieuwe Rolls-Royce Dawn in hun korte broek, zodat ze eventuele tocht bij hun benen zouden bemerken. Oh, en de test vond plaats in januari, bij 3 graden. Alsnog zouden we graag die dag hun werk overnemen.

Het perfecte leer

Het leer moet ook perfect zijn. Daarom komt het van stieren die leven op grote hoogten, waar minder insecten voorkomen. Zo zijn er geen insectenbeten of andere imperfecties op het leer. De lappen worden met een laser gesneden.

Heftig getest

De hooggewaardeerde klanten stellen de hoogste eisen aan hun Rolls-Royce. Een nieuw model ondergaat extreme tests voordat de productie start. Tijdens een test van de Phantom EWB kreeg de auto zo’n harde knal, dat een seismograaf zo’n 30 kilometer verderop afging. Met de auto was niets aan de hand.

Het meest gedetailleerde borduurwerkje

Zie hier het meest gedetailleerde kunstwerkje ooit in een Rolls-Royce. Het is een fotorealistische afbeelding van een slechtvalk, de snelste vogel ter wereld. Er waren 250.000 stiksels nodig en het kostte een team van designers, ingenieurs en vaklieden een maand om het te ontwerpen.

25 meter kabel voor alleen audio

Alleen voor het geluid legt Rolls-Royce al 25 meter kabel aan. Het merk gebruikt fiber-optische kabels tegen storingen.

Kunstzinnig

Veel Rolls-Royce-eigenaren zijn gepassioneerde kunstverzamelaars. Daarom plaatste Rolls bij de nieuwste Phantom een stevige glazen plaat over de breedte van het dashboard. Klanten kunnen zelf kiezen wat hierachter wordt tentoongesteld. In een speciale, stofvrije kamer wordt het dashboard in elkaar gezet door twee mensen.
Advertentie

Reacties

 • Bas heeft op 19 april 2020 geschreven:

  Het merk gebruikt fiber-optische kabels om geen storing tegen te gaan.
  Wat ga je nu of niet tegen!!

  Reageer
 • Lucas heeft op 19 april 2020 geschreven:

  Een luidspreker aansturen met glasfiber optics gaat niet lukken. Zo zouden afgeschermde kabels beter scoren

  Reageer
 • Sil Verhaegh heeft op 18 april 2020 geschreven:

  “Het merk gebruikt fiber-optische kabels om geen storing tegen te gaan.“ Dus er is constant storing? Het woord ‘geen’ is overbodig.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie