Niet alle grote vleugels bij auto’s zijn illegaal. De politie Rotterdam kreeg onlangs een melding van een vermoedelijk beschonken bestuurder. Toen de agenten de man aan de kant zetten, zagen ze gelijk een stel opvallende vleugels. Nee, niet het type dat downforce genereert, maar van het type met een verendek. De man, die volgens de politie ‘zo blauw als een tientje’ was, had een een papegaai op zijn schouder.

De beschonken bestuurder werd gesommeerd mee te gaan naar het bureau, maar daar had hij weinig zin in. Toen de agenten vertelden dat ze hem desnoods hardhandig mee zouden nemen, plaatste de man de papegaai op de schouder van de agent. Die bleef daar braaf zitten en kwetterde zelfs vrolijk mee toen de man in discussie ging met de agenten.

Uiteindelijk kregen ze de man mee naar het bureau. De papegaai bleef de hele rit op de schouder van de agent en kreeg uiteindelijk een plekje in ‘cel 2’. De man moest zijn rijbewijs inleveren. ‘We hebben het er nog even over gehad of de papegaai opging voor medeplichtigheid, maar die hebben we met een waarschuwing en een preventief vliegverbod heengezonden’, meldt de politie.

Reacties

  • Tim heeft op 7 april 2022 geschreven:

    Wegpiraat 🙂

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear