Het ultieme doel is om in de weekenden in een echte raceauto over Zandvoort of Assen te scheuren, maar zelfs als je al een auto hebt, kost een setje goede 17-inch racebanden al snel 600 euro. Van dat geld haal je al een goed racestuur om mee te simracen. Blijf je twee weekenden thuis, dan kun je er al haast een racestoel van kopen. Dan stuit je al op het volgende probleem: waar laat je zo’n toffe, maar toch vrij lompe racestoel zonder ruzie te krijgen thuis? Niet iedereen kan zich terugtrekken in een eigen mancave.

Je stuur op de eettafel (of de strijkplank) monteren is een oplossing. Ook kun je een standaard kopen die je voor een stoel neerzet, maar ergonomisch is anders. Het Nederlandse Playseat biedt al enige jaren uitkomst met de opvouwbare Challenge, die nog best fijn zit ook. Nu is er een alternatief uit Australië. De Next Level Racing F-GT Lite is een opvouwbare racestoel die je als hoge stoel kunt uitklappen of kunt neerzetten als F1-racestoel. Uniek voor de F-GT Lite is de houder voor een schakelpook, die zagen we nog niet eerder op een opvouwbare racestoel.

De opvouwbare racestoel is gemaakt voor sturen en pedalen van Logitech, Thrustmaster en Fanatec. De Next Level Racing F-GT Lite zou 150 kilo druk moeten kunnen weerstaan. Bij een echte raceauto oefenen coureurs zo’n 90 kilo remdruk uit op het pedaal, ter vergelijking. Vouw de F-GT Lite in en de afmetingen zijn 75 bij 40 bij 87 centimeter. Dat is dus net iets kleiner dan een flinke reiskoffer. Je haalt hem hier bij de bekendere webshops voor prijzen rond de 300 euro.

Advertentie

Reacties

  • thijs Nijdeken heeft op 11 maart 2020 geschreven:

    ik heb er al een zelf gemaakt. althans mijn vader.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie